Fogorvosi rendelő főoldala
Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések

 

Az esztétikai fogászatról


A szép, egészséges és természetes mosoly nemcsak megjelenésük, hanem jó közérzetünk záloga is, hiszen az élet minden területén önbizalmat adnak az ápolt, fehér fogak. Az esztétikai fogászat egy viszonylag új területe a fogászatnak, s az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, melyet a modern fogászati anyagok és technológiák megjelenése tett lehetővé. Fogászati rendelőnkben a legmodernebb fogászati anyagok és technológiák állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy a legtökéletesebb esztétikus fogászati megoldásokat alkalmazhassuk.


A Beyond fogfehérítésről


Az egészséges, esztétikus mosoly manapság a jó megjelenés részét képezik, s az utóbbi években nagy divat lett mosolyunkat hófehér formába hozni. A leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja a hófehér mosoly elérésének a professzionális, rendelői fogfehérítés. A szakrendelőnkben alkalmazott Beyond hidegfényes fogfehérítési technika pedig a ma létező leghatékonyabb módszer a fogfehérítés területén, amellyel akár 7-8 színárnyalatnyi javulás is elérhető.


A fájdalommentes rendelői fogfehérítés során a fogorvos egy fehérítő oldattal kezeli a fogakat, majd polimerizációs fénnyel aktiválja a vegyszert. Az elszíneződött fogak az oldat kiöblítése után kifehérednek. Az eljárás során maga a fogzománc lesz az, ami kifehéredik, s az elszíneződés eltávolítása révén a fog visszanyerheti eredeti fehérségét. A művelet megközelítőleg egy óra hosszúságú, s mindkét állcsont megtisztítható a kezelés alatt.


A belső fogfehérítésről


A páciens fogainak állapotától függően a fogorvos javasolhat belső fogfehérítést is. Gyökérkezelés, illetve csak egyes fogak elszíneződöttsége esetén lehetséges a fogak szelektív fehérítése is, bár ez a módszer nem alkalmas a tömések, fogkövek és szuvas területek miatt kialakult elszíneződések kezelésére. A belső fogfehérítés során a fogfehérítő készítményt a fogorvos a fog koronai részének belsejébe, a pulpakamrába helyezi, mely hozzávetőleg 3-5 napig aktív marad, majd miután a fog színe eléri a kívánt fehérséget, a készítményt eltávolítva fedőtöméssel kerül lezárásra a fog.

A fogékszerek divatjáról

A fogékszer segítségével egészséges, ragyogó mosolyunkat még csábítóbbá varázsolhatjuk. A fogékszerek különböző színben, méretben, formában választható, kis csiszolt Swarovski kristályok, esetleg drágakövek, amelyet általában a felső metszőfogakra vagy a szemfogra egy speciális ragasztási technikával rögzítünk a fogak. A fogékszer felhelyezése mindössze pár percet vesz igénybe. A felhelyezés során a fogak anyaga nem sérül, hiszen nem szükséges megfúrni a fogzománcot.


A fogékszer felhelyezése teljesen fájdalommentes, és akár egy évig is fennmaradhat a fog felületén. A ragasztott fogékszer teljesen a foghoz kell simuljon - nem állhat el, mert akkor nem tisztítható rendesen. Az eltávolítás után nem marad nyoma, olykor magától is leesik, ha már régóta van használatban. A fogékszer felhelyezése előtt érdemes dentálhigiéniás kezelést kérni, speciális fogtisztítást vagy fogfehérítést, hiszen egy gyönyörűen tiszta és fehér fog felületén sokkal szebben mutat a fogékszer.


Kinek és miért lehet szüksége harapásemelő sínre?


Szervezetünk a napi feszültséget gyakran éjszaka dolgozza fel, és ez gyakran fogcsikorgatás formájában nyilvánul meg. Emellett gyakori tünet, hogy szájnyitásnál kattan egyet az állkapocs. Sokan nem is foglalkoznak ezekkel az állkapocs-problémákkal, pedig súlyos következményekkel járhatnak.


Annak érdekében, hogy a csikorgatás ne tegyen kárt a fogakban, a páciensek egy vékony műanyagból készült, patkó alakú harapásemelő sínt kaphatnak, amit többnyire éjszaka kell fogsorukra helyezve viselniük, de súlyosabb panaszok esetén nappal is hordaniuk kell. A sín hatásosan védi a fogakat a rájuk nehezedő nyomástól, és súrlódási erőtől. A sín az alsó és felső fogsor egymáshoz viszonyított helyzetét is megváltoztatja, és gondoskodik róla, hogy az ízület ellazult állapotba kerüljön. 


A harapásemelő sínt egy gyors és fájdalommentes lenyomatvételt követően a fogtechnikus készíti el mélyhúzott fólia segítségével, ezt követően a páciensnek már csak használnia kell az eszközt. 


1114 Budapest,
Bartók Béla út 41.

+36-20-62-46-146
+36-1-794-57-22
info@bartokdental.huAwarded by
WhatClinic.com
Copyright © 2018 bartokdental.hu | Created by: Clicktech Informatika
bezár
gyengénlátóknak